ИЗДРЪЖКА НА СЪПРУГ

Кога се дължи и какъв е рамерът? Кой я определя?

В различни юрисдикции има различни закони и правила относно издръжката на съпруг. Обикновено, издръжката на съпруг се дължи в случаите, когато единият съпруг не може да се грижи за себе си или да осигури собствените си нужди поради здравословни или финансови проблеми, а другият съпруг има възможност да му помогне.

Размерът на издръжката на съпруг се определя на базата на множество фактори, като например доходите и разходите на съпрузите, дължимите задължения, жизненият стандарт на семейството и други подобни фактори. Обикновено, издръжката на съпруг се определя от съда след провеждане на съответни процедури и изслушвания.

В Република България има законодателство, регулиращо въпросите на издръжката на съпруг. В съответствие с българското семейно законодателство, в случай на развод или прекратяване на брака по друг начин, единият от съпрузите може да иска от другия издръжка, ако не може да се прехранва сам.

Размерът на издръжката се определя на базата на финансовите възможности на задължения съпруг, като се вземат предвид множество фактори, като например доходите, задълженията, възрастта, здравословното състояние и други подобни. Издръжката на съпруг в България може да бъде договорена между съпрузите или да бъде определена от съда.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s